Berita Baik! Bayaran Insentif Tawaran Baru (BITB) untuk Guru Sekolah Rendah

Saya rasa ini merupakan berita yang sangat gembira buat para guru-guru di sekolah rendah. Menjadi guru di sekolah rendah sememangnya memerlukan iltizam dan kesabaran yang cukup tinggi. Apa tidaknya kebanyakkan pelajar mereka ialah anak-anak kecil yang pelbagai kerenah. Lihat saja anak kita yang hanya baru 2-3 orang sahaja pun dah tidak larat kita dibuatnya;) tapi guru-guru sekolah rendah mengajar antara 20-30 orang murid dalam satu-satu masa. Sudah sampai masanya mereka juga patut menerima ganjaran seperti ini. Diharap Insentif seperti ini dapat memangkin lagi Institusi pendidikan kita ke kehadapan ke arah melahirkan generasi baru yang lebih cemerlang lagi. Di bawah ini ialah berita yang dikeluarkan oleh Berita Harian Online untuk dikongsikan bersama di sini.

gaji guru

Tan Sri Muhyiddin bergambar bersama guru pada majlis penganugerahan TBGB 2011 di Kuala Lumpur, semalam.

Teruskan membaca di sini

Posted in Berita | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Pameran Pendidikan Lepasan SPM & STPM

Satu pameran pendidikan anjuran Facon akan diadakan di lokasi terpilih seperti Kuala Lumpur, Ipoh Alor Setar, Penang, Johor Bahru dan Melaka. Pameran ini akan mensasarkan golongan lepasan SPM & STPM dan juga mereka yang ingin mengetahui peluang-peluang melanjutkan pelajaran samaada di dalam negeri atau luar negeri. Banyak aktivi menarik disediakan secara percuma untuk peserta yang hadir nanti seperti panduan biasiswa, ujian personaliti dan kerjaya dan banyak lagi. Pameran ini juga berguna untuk ibubapa yang ingin mendapatkan idea dan juga menentukan pengajian anak-anak mereka dengan lebih terancang lagi. Untuk maklumat lanjut sila baca keterangan yang telah disediakan.

lepasan spm

Teruskan membaca di sini

Posted in Pameran | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Pengambilan Baru Anggota Pasukan Sukarelawan Polis DiRaja Malaysia

Anda berminat menjadi anggota Polis? Pasukan Sukarelawan Polis DiRaja Malaysia Kontinjen Selangor sekarang sedang membuka pengambilan Rekrut baru untuk jawatan Konstabel Lelaki dan Wanita. Calon mestilah berumur 18 tahun dan tidak melebihi 35 tahun. Kelulusan minimum ialah Sijil Rendah Pelajaran (SRP)/Penilaian Menengah Rendah (PMR) atau LCE. Pengambilan Polis ini ialah untuk ditempatkan di negeri Selangor. Untuk syarat lengkap dan cara memohon Polis ini sila baca iklan jawatan kosong Polis yang telah disediakan di bawah.

pengambilan polis sukarelawan

Kekosongan Jawatan Bagi Konstabel Sukarelawan Polis Lelaki dan Wanita di dalam Pasukan Sukarelawan Polis Kontinjen Selangor

Teruskan membaca di sini

Posted in Badan Beruniform | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Jawatan Kosong di Syarikat Air Johor (SAJ)

Syarikat Air Johor (SAJ) adalah syarikat utiliti air utama yang bertanggungjawab dalam rawatan air mentah, & pengagihan bekalan air di Negeri Johor. Syarikat Air Johor (SAJ) menjemput individu-individu yang berdedikasi dan dinamik untuk menjadi sebahagian daripada pasukannya untuk jawatan kosong seperti Ketua Bahagian Kontrak, Pegawai (Keselamatan, Kesihatan dan Persekitaran), Eksekutif Undang-Undang, Juruteknik, Pustakawan, Pereka Multimedia. Untuk maklumat lanjut sila baca keterangan iklan jawatan kosong SAJ yang disediakan.

saj holdings career

Teruskan membaca di sini

Posted in Badan Berkanun | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Jawatan Kosong Majis Daerah Lenggong

Majis Daerah Lenggong (MDLG) mempelawa daripada Warganegara Malaysia, khususnya rakyat negeri Perak yang berminat dan berkelayakan untuk memenuhi jawatan kosong seperti Penolong Perancang Bandar, Penolong Pegawai Kesihatan, Pembantu Akautan dan Pembantu Tadbir. Semua jawatan kosong yang ditawarkan ialah secara tetap mengikut gred gaji yang telah ditetapkan. Untuk memohon sila baca keterangan iklan jawatan kosong Majis Daerah Lenggong (MDLG) yang disediakan.

majlis daerah lenggong

Jawatan Kosong di Majis Daerah Lenggong (MDLG)

1. Penolong Perancang Bandar Dan Wilayah (Gred J2-1)
2. Penolong Pegawai Kesihatan Persekitaran Gred U2-1)
3. Pembantu Akauntan (Gred W4-1)
4. Pembantu Tadbir (Perkeranian/Operasi) (Gred N4-1)

Teruskan membaca di sini

Posted in Majlis Perbandaran | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Kerja Sambilan di SKMM

Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) mempelawa pemohon-pemohon untuk jawatan kosong Penemuduga Sambilan di Pusat Pengumpulan Data berkomputer SKMM (CATI) di Kuala Lumpur. Kelulusan minimum ialah Sijil Pejalaran Malaysia. Graduan digalakkan memohon dan Pesara yang berkemahiran komputer juga akan dipertimbangkan.

Calon haruslah senang bergaul dengan orang ramai, sentiasa sabar dan sopan dalam perbualan. Sekiranya berminat, sila baca keterangan iklan kerja sambilan SKMM yang berikut.

SKMM career

Kerja Sambilan Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM)

Teruskan membaca di sini

Posted in Badan Berkanun | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Jawatan Kosong Guru di MAIWP

Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan (MAIWP) mempelawa Warganegara Malaysia yang berminat dan berkelayakan untuk mengisi jawatan kosong Guru di Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan (MAIWP). Ia terdiri dari Guru Akademik (Bahasa Inggeris, Sains, Matematik) dan Guru Azhari (Bahasa Arab, Al-Quran Wal Qira’at, Usuluddin/ Syariah). Terdapat juga jawatan kosong sebagai Pengetua, Pembantu Tadbir (Kewangan) dan Pembantu Hal Ehwal Islam (Ketua Guru). Iklan ini adalah sambungan daripada iklan MAIWP di post sebelum ini. Senarai jawatan kosong guru yang ditawarkan adalah seperti berikut:

permohonan guru

Jawatan Kosong Guru Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan (MAIWP)

Teruskan membaca di sini

Posted in Guru | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Jawatan Kosong Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan (MAIWP)

Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan (MAIWP) mempelawa calon-calon Warganegara Malaysia yang berminat dan berkelayakan dalam bidang-bidang berkaitan untuk mengisi jawatan kosong Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan (MAIWP) secara Tetap atau Kontrak. Terdapat banyak jawatan kosong terkini yang ditawarkan dari Pegawai Tadbir, Akauntan, Pembantu Tadbir, Pemandu, Pembantu Am dan sebagainya. Senarai jawatan yang ditawarkan adalah seperti berikut:

MAIWP jawatan tetap

Teruskan membaca di sini

Posted in Awam | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment