Jawatan Kosong Guru Sandaran Tidak Terlatih (GSTT)

Anda berminat menjadi Guru atau Cikgu? Yayasan Terengganu mempelawa calon-calon Warganegara Malaysia kerakyatan Negeri Terengganu yang berkelayakan untuk mengisi jawatan kosong di Sekolah-Sekolah Menengah Imtiaz Yayasan Terengganu iaitu sebagai jawatan Guru Sandaran Tidak Terlatih (GSTT) Gred DC41.

Bagi calon-calon yang berminat boleh membuat permohonan menggunakan laman sesawang secara online yang disediakan. Tarikh tutup permohonan sebelum atau pada 10 Januari 2012.

– Pemohon yang mengisi borang dalam Sistem on-line diminta terlebih dahulu membaca syarat dan maklumat jawatan yang dipohon

– Pastikan maklumat yang diberi adalah benar. Pemohon yang mengemukakan maklumat palsu atau mengelirukan akan disenaraihitamkan dan boleh diambil tindakan.

– Calon yang layak selepas tapisan sahaja akan dipanggil untuk temuduga. Sebarang rayuan tidak akan dipertimbangkan.

– Permohonan yang dikemukakan selepas tarikh tutup iklan tidak akan diproses.

– Keputusan pemilihan calon oleh Yayasan Terengganu adalah muktamad.

– Pemohon yang tidak menerima sebarang jawapan selepas enam (6) bulan dari tarikh tutup iklan hendaklah menganggap bahawa permohonan mereka tidak berjaya.

– Calon boleh menghubungi terus Bahagian Khidmat Pengurusan (Unit Perjawatan & Perkhidmatan) di talian berikut : 09-6221733 samb. 313,314,315 ATAU emailkan kepada upjwtn@ytrg.terengganu.my bagi sebarang pertanyaan mengenai jawatan.

Permohonan adalah dipelawa daripada calon-calon yang BERKELAYAKAN SAHAJA bagi memenuhi jawatan-jawatan berikut:

1. JAWATAN: GURU SANDARAN TIDAK TERLATIH (GSTT)

BAGI SUBJEK BERIKUT:

1. Bahasa Inggeris
2. Sains
3. Bahasa Arab
4. Kemahiran Hidup Bersepadu

2. PENEMPATAN:

1. Semua Sekolah Menengah Imtiaz Yayasan Terengganu.
2. Pusat Pendidikan Yayasan Terengganu

3. TARAF JAWATAN: Sandaran

4. KADAR ELAUN BULANAN

Kelayakan: Ijazah Kepujian
Gred/Elaun: DC 41
Tangga Elaun: P1T5 RM1,653.73 – T10 RM2,046.98

* Tertakluk kepada perubahan Skim Perkhidmatan serta pindaan dari semasa ke semasa.

5. SYARAT LANTIKAN GURU SANDARAN:

1. Terdiri daripada warganegara serta rakyat Negeri Terengganu Darul Iman.
2. Umur tidak melebihi 35 tahun bagi siswazah
3. Mempunyai kelayakan akademik yang diiktiraf
4. Mempunyai kepujian Bahasa Melayu diperingkat Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) atau yang setaraf dengannya dan mendapat kepujian dalam empat (4) mata pelajaran lain.
5. Bagi lantikan guru agama, calon-calon hendaklah mempunyai kelulusan kepujian Bahasa Arab sekurang-kurangnya di peringkat Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) dalam mata pelajaran Ugama Islam Tinggi atau Empat Thanawi atau setaraf dengannya.
6. Seseorang calon boleh juga ditawarkan dan dilantik ke dalam kategori yang rendah daripada kelayakan yang diperolehi mengikut keperluan dan kepentingan Perkhidmatan.

6. PENAKLUKAN DI BAWAH SYARAT-SYARAT SKIM PERKHIDMATAN:

1. Pegawai-pegawai yang dilantik adalah tertakluk kepada syarat-syarat skim perkhidmatan berkenaan yang sedang berkuatkuasa serta pindaan-pindaan yang dibuat ke atasnya dari semasa ke semasa.

7. CARA MEMOHON GURU SANDARAN

1. Permohonan hendaklah melalui dibuat secara atas talian (online) SAHAJA.
Permohonan Online di http://isis.my/ytrg/sps/ecareer/workreg.php

8. SEMAKAN PERMOHONAN

1. Semakan dan pengemaskinian maklumat boleh dibuat pada bila-bila masa di bahagian “SEMAKAN PERMOHONAN” sehingga tarikh tutup.
Semakan Permohonan di http://isis.my/ytrg/sps/ecareer/statusreg.php

CATATAN AM:
– Permohonan yang tidak lengkap tidak akan diproses.
– Hanya calon-calon yang layak selepas tapisan sahaja dipanggil untuk di temu duga.

Suatu Hari di Bilik Darjah

Kata Carian Dari Pengunjung:

gstt 2012, guru sandaran tidak terlatih 2012, emoe, JAWATAN KOSONG GURU SANDARAN 2012, jawatan kosong tutor 2012, jawatan kosong gstt 2012, guru sambilan 2012, jawatan kosong guru sambilan 2012, jawatan kosong guru 2012, jawatan kosong guru sandaran tidak terlatih 2012, jawatan guru sandaran 2012, dpli 2012, permohonan guru sandaran tidak terlatih 2012 sabah, kerja kosong guru 2012, guru sandaran 2012, jawatan kosong sebagai guru sandaran 2012, gstt 2012 kuala lumpur, kekosongan guru sandaran 2012, guru sandaran tidak terlatih 2012 shah alam, jawatan kosong polis bantuan tnb, jawatan kosong guru bahasa arab 2012, guru gstt 2012, jawatan tutor 2012, jawatan kosong pengajar 2012, guru sandaran tidak terlatih 2012 kuala lumpur, gstt sabah 2012, jawatan kosong guru sandaran sabah 2012, kekosongan jawatan gstt 2012, kerja kosong guru sandaran 2012, kerja kosong tutor 2012, permohonan guru sandaran tidak terlatih 2012, jawatan kosong guru sandaran tidak terlatih 2012 sabah, cikgu sandaran 2012, upjwtn@ytrg terengganu my
 
This entry was posted in Guru and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.

Lain-Lain Iklan Jawatan Kosong

Error: Feed has a error or is not valid

Error: Feed has a error or is not valid