Jawatan Kosong Sarawak – 61 Kekosongan Baru Untuk Diisi

Kali ini terdapat banyak peluang jawatan kosong kerajaan terbaru yang dibuka di Sarawak di mana terdapat 61 kekosongan untuk diisi. Kerajaan Negeri Sarawak mempelawa Warganegara Malaysia anak Sarawak yang berumur tidak kurang dari 18 tahun untuk memohon mengisi jawatan kosong Sarawak di pelbagai Jabatan dan Kementerian bagi pegawai dalam Kumpulan Pengurusan dan Profesional Gred 41. Pemohon mestilah mempunyai ijazah dari institusi Pengajian Tinggi Awam atau swasta yang diiktiraf oleh Kerajaan. Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA) Negeri Sarawak (dan agensi-agensi pengguna berkaitan) akan membuat tapisan terhadap permohonan jawatan kosong Sarawak yang diterima.

Antara jawatan kosong yang di tawarkan ialah Pegawai Tadbir Gred N41 (51 Kekosongan), Pustakawan Gred S41 (2 kekosongan), Pegawai Keselamatan Gred KP41 (1 Kekosogan), Pegawai Syariah Gred LS41 (3 Kekosongan), Juruaudit Gred W41 (1 Kekosongan) dan juga Akauntan Gred W41 (3 Kekosongan). Calon-calon yang berjaya akan ditempatkan di sekitar daerah di Negeri Sarawak. Semua permohanan adalah secara online melalui sistem e-recruitment yang disediakan oleh kerajaan Negeri Sawarak. Untuk maklumat lanjut sila baca iklan jawatan kosong Sawarak yang telah disediakan.

jawatan kosong sarawak

Jawatan Kosong di Sarawak – Kumpulan Pengurusan dan Profesional Gred 41

Cara Memohon Jawatan Kosong Sarawak Ini:

Semua permohonan hendaklah dikemukakan secara atas talian (online) melalui laman web http://erecruitment.sarawak.gov.my. Bagi pemohon yang sudah mendaftar, sila kemaskini maklumat bagi pilihan Bahagian tempat bertugas.

Tarikh Tutup:
Tarikh tutup permohonan adalah pada 16 April 2012

Keterangan Am Mengenai Jawatan Kosong Sarawak:

1. Pemohon dipelawa untuk memohon lima (5) jawatan kosong yang diminati dan permohonan tersebut akan sah untuk tempoh satu (1) tahun daripada tarikh permohonan. Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA) Negeri Sarawak (dan agensi-agensi pengguna lain) akan menyenarai tapis permohonan apabila terdapat kekosongan jawatan tersebut pada bila-bila masa dalam tahun tersebut.2. Hanya calon-calon yang mendaftar dan melepasi tapisan yang ditetapkan oleh Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA) Negeri Sarawak (atau agensi-agensi pengguna lain) akan dipanggil temuduga. Pemohon boleh menyemak status permohonan masing-masing di laman web yang tersebut di atas.

3. Hanya pemohon yang berjaya semasa temuduga sahaja akan dimaklumkan melalui surat tawaran manakala pemohon yang gagal tidak akan dimaklumkan melalui surat.

4. Maklumat lengkap mengenai jawatan kosong Sarawak dan syarat-syarat kelayakan boleh didapati melalui laman web erecruitment.sarawak.gov.my atau melalui laman-laman web berikut
www.psc.sarawak.gov.my dan www.sarawak.gov.my

5 Tertakluk kepada program temuduga jabatan/kementerian yang mengiklan, sekiranya pemohon tidak menerima sebarang maklumbalas dalam tempoh 3-4 bulan dari tarikh temuduga, pemohon dianggap tidak berjaya.

Nota:
Pemohon walaubagaimanapun boleh menghubungi jabatan/kementerian yang mengiklan untuk makluman lanjut berhubung jawatan kosong sarawak yang dimohon.

VN:F [1.9.16_1159]
Rating: 4.2/5 (49 votes cast)
Jawatan Kosong Sarawak – 61 Kekosongan Baru Untuk Diisi, 4.2 out of 5 based on 49 ratings

Kata Carian Dari Pengunjung:

jabatan tenaga kerja sarawak, www psc sarawak gov my, spa perak, spa 8 sarawak, spa8i sabah, utusan sarawak iklan jawatan kosong, erecruitment sarawak gov my, spa sarawak, spa online, e recruitment sarawak, e-recruitment sarawak, SPA8 SARAWAK, psc sarawak, spa 8 perak, iklan jawatan kosong sarawak, e-recruitment, spa 8 online, JAWATAN KOSONG MIRI, jawatan kosong di miri sarawak 2012, jawatan kosong sarawak 2013, kerja kosong di miri, spaonline, www sarawaknet gov my, www spa sarawak gov my, borang spa, jawatan kosong di betong sarawak, spa 8 jawatan kosong, erecruitment, www e-recruitment gov my jawatan kosong, e recruitment, spa8i jawatan kosong 2012, kerja kosong di sarikei, sarawak e-recruitment, jawatan kosong baitulmal sarawak, jawatan kosong sarikei, borang spa pahang, e-recruitment gov my, erecruitment sarawak, www spa8i gov com, jawatan kosong jpam sarawak, kerja kosong miri, jabatan tenaga kerja sarawak vacancy, jawatan kosong di kapit sarawak, kerja kosong di limbang, jawatan kosong sri aman, e recruitment sarawak jawatan kosong, www erecruitment gov my, JAWATAN KOSONG DI SARIKEI, spa8i jawatan kosong, Jabatan Buruh Sarawak
 
This entry was posted in Awam, Sarawak and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.

Anda Mungkin Meminati Jawatan Kosong Berikut:

Lain-Lain Iklan Jawatan Kosong Menarik:

Error: Feed has a error or is not valid